In gesprek met.. Ebel de Vries

Inmiddels is hij al zon 28 jaar in dienst en dat is bijzonder! Ebel de Vries heeft een rijke geschiedenis aan ervaring en expertise opgedaan binnen Steenbergen. De liefde zorgde ervoor dat hij uiteindelijk terecht kwam bij de vestiging in Venlo.

“Ik heb altijd als chauffeur gereden voor de vestiging in Meppel, ik woonde daar toen ook dichtbij. Na mijn scheiding heb ik een nieuwe vrouw leren kennen en die woonde in Duitsland. Liefde doet rare dingen, dus ben ik met haar meegegaan de grens over naar Düsseldorf”.

“Steenbergen is een heel sociaal bedrijf, men neemt hier de moeite en dat merk je!”

Maar de afstand zorgde ervoor dat hij alleen in de weekenden thuis kon zijn. Dat was niet ideaal en dat merkte de directie ook. Een van de toenmalige bedrijfsleiders heeft toen gevraagd of hij, in plaats van op en neer te rijden tussen Düsseldorf en Meppel, niet voor de vestiging in Venlo aan de slag wilde. “Dat was een fijne uitkomst want zodoende was ik elke avond thuis. Ik ben nog steeds gelukkig in Duitsland maar voel ook nog steeds de binding met het Noorden van het land. Mijn moeder en dochter wonen er nog en er ligt een zeilboot in Friesland waar ik graag in de weekenden naartoe ga”.

Een aantal jaar geleden overleed zijn vrouw. Een aangrijpende periode die hem niet in de koude kleren is gaan zitten. Ebel merkte dat hij zich tijdens het rijden niet meer prettig voelde. “Onderweg ben je toch veel alleen, ik dacht veel na, had klamme handen.. Ik heb toen aangegeven dat ik meer onder de mensen wilde zijn. Die ruimte kreeg ik gelukkig. Ze hielden mij goed in de gaten en vroegen mij regelmatig hoe het met me ging. Als ik wilde praten, dan was daar ruimte voor.

Tegenwoordig is Ebel werkzaam als loodsmedewerker. Hij leidt alle laad- en losactiviteiten in goede banen. Samen met een collega werkt hij in de wissel. Dat betekent dat hij de ene

week dagdienst heeft en de andere week de avonddienst. Iedere medewerker weet wat er van hen verwacht wordt en er is een bepaalde mate van organisatie om ervoor te zorgen dat taken efficiënt worden uitgevoerd.

Mijn collega’s en ik voelen ons hier goed en gewaardeerd. Als je alles nagaat binnen de organisatie, dan er is weinig verloop, de meeste mensen werken hier al zo lang. Steenbergen is een heel sociaal bedrijf, men neemt hier de moeite en dat merk je!”.

Deel dit bericht op

Nieuwe baan? Zet vandaag de eerste stap.

leuke collega’s
baangarantie
afwisselend werk

Lees ook

Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2023
Steenbergen Transport bekroond als Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2023, erkend voor excellente studentondersteuning en ontwikkeling.
Lees meer
In gesprek met.. Marielle
Steenbergen heeft me warm onthaald en ik ben in het traject goed geholpen door iedereen.
Lees meer
In gesprek met.. Harry Sipido
Na mijn proefperiode kreeg ik gelijk een vast contract, daar was ik heel blij mee.
Lees meer
nl_NL